Kategória: Élelmiszer, háztartás
Honlap:
Részletek...Jó minőségű pecsenyesütőt keresel? Ez a 32 cm-es Bonyhádi zománcozott ovális kacsasütő edény kitűnő választás lesz számodra!
Ideális egyben sült húsok, kacsa és csirke sütésére. A tetején lévő bütykök a sütéskor felszabaduló gőzt visszacsepegtetik a húsra, így az biztosan nem fog kiszáradni és jó szaftos lesz.
Ezen kívül használhatod kisebb kenyér sütésére is. Az élesztős kenyeret kelesztheted is benne.
Az edény 32 cm hosszú a fülével együtt.
A 32 cm-es Bonyhádi zománcozott ovális kacsasütő edény előnyei:
tradicionális bevonatú edény, ami ismét reneszánszát éli
több évtizedig használható
a zománc bevonat nem káros az egészségre
könnyű tisztítani
gyorsan átforrósodik, használj hozzá edényfogó kesztyűt
használható indukciós, gáz, elektromos és halogén főzőfelületen.
A 32 cm-es Bonyhádi zománcozott ovális kacsasütő edény használatakor az alábbiakra figyelj:
Nem tapadásmentes felületű
Ha megsérül a zománc, rozsdásodhat az edény
Belső része idővel elszíneződhet, de ez természetes folyamat
A 32 cm-es Bonyhádi zománcozott ovális kacsasütő edény tisztítása:
Használat után az edényt hagyd teljesen lehűlni, majd meleg semleges mosogatószerrel mosd el.
Ne használj karcosodást okozó szereket illetve eszközöket!
A makacs foltok eltávolítása: Egy kis tálban keverd össze a szódabikarbónát vízzel, hogy sűrű paszta legyen. Vidd fel a pasztát az edénybe puha szivaccsal és körkörös mozdulatokkal dörzsöld meg. Ez a keverék enyhén koptató, így eltávolítja a foltokat, de nem károsítja a zománcot. Amint a foltok eltűnnek, öblítsd le az edényt és alaposan szárítsd meg.
Főzéskor kizárólag fa vagy szilikon eszközöket használj, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot. Tilos vágni benne!