Kategória: Mezőgazdaság, állatartás
Honlap:
Részletek... Nyári vargánya (Boletus reticulatus vagy Boletus aestivalis) egy értékes, ehető gomba, amelyet nyáron találhatunk lombos erdőkben (tölgy, bükk alatt). Igen fontos alapanyaga a konyhának, ha gombáról van szó. Bámulatos milyen pompás az íze. A gombák egyik legjobbika, persze ízlés kérdése. Kizárólag vadontermő, bio minőségű, gombaszakértő által bevizsgált gombát értékesítünk. Jellegzetességei: Külső: Világosbarna, száraz, bársonyos kalap, vastag, húsos tönk, szivacsos termőréteg a kalap alatt. Íz: Intenzív, diós aromájú, a vargányák közül a legfinomabbak egyike. Felhasználási javaslatok: kiváló alapja leveseknek, mártásoknak, akár egyszerűen süssük vajban fokhagymával. Használjuk rizottóban, tésztákhoz vagy húsételek kiegészítőjeként. Kiválló krémes gombaleves készíthető belőle tejszínnel. Pástétom készítésére is alkalmas összedarálva vöröshagymával és fűszerekkel.